Youtube
Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
  • 06 1 261 0078

TISPOL ellenőrzés

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL - European Traffic Police Network) jóváhagyott ellenőrzési terve szerint 2014-ben kilenc alkalommal számíthatnak átfogó, célzott európai közúti ellenőrzésre a tehergépjárművek és autóbuszok üzembentartói. A március 10-12. közötti biztonsági öv akciót követően a következő TISPOL akcióra, mely a sebességellenőrzésre terjed ki, április 14-20-a között kerül sor.

 Az idei első február 11-13. között végrehajtott nemzetközi közúti ellenőrzés az autóbuszok és tehergépkocsik forgalmát vette górcső alá, az ellenőrzések a járművek állapotára, az okmányok meglétére és a gépjárművezetőkre egyaránt kiterjedtek. Az ellenőrzött 8217 db. tehergépjármű 65%-a magyar tulajdonú volt (5359 db), a leggyakoribb szabályszegés a gyorshajtás (276 eset), 13 fő ittasan közlekedett, 255 járműnél műszaki hiányosságot, 40 járműnél szabálytalan rakományrögzítést, 34 járműnél túlsúlyos közlekedést állapítottak meg, 39 esetben fordult elő vezetési idő túllépés, míg 9 esetben találtak manipulált menetíró készüléket. Továbbhaladási tilalmat 13 esetben rendeltek el, az ADR előírásokat 14 tehergépkocsi vezetője szegte meg. A 432 db autóbusz ellenőrzése során 31 szabálysértést regisztráltak, melynek közel fele a jármű műszaki hiányosságaival volt kapcsolatos.

 A korábbi évekhez hasonlóan - a magyar hatóságok is kiemelt szerepet kapnak az ellenőrzéseknél, nem változik, hogy az akciók során egy-egy kiemelt célcsoportra (a nehézgépjármű-vezetőkre, a sebességhatárok túllépőire, az alkohol vagy drog hatása alatt álló járművezetőkre, vagy a biztonsági öv használatára vonatkozó szabályok megsértőire) koncentrálnak. A rendőri szervek az ellenőrzések alkalmával a TISPOL által előzetesen megküldött egységes ellenőrzési szempontok alapján értékelik a tapasztaltakat, melyek alapján a szervezet európai összesítést végez, és azt jelentés formájában megküld az Európai Bizottság részére.

 Tervezett TISPOL nemzetközi ellenőrzési időpontok 2014-ben:

február 10-16.

Tehergépkocsi és Busz akció

március 10-16.

Biztonsági öv akció

április 14-20.

Sebességellenőrzés akció

június 2-8.

Drog és alkohol akció

július 21-27.

Tehergépkocsi és Busz akció

augusztus 18-24.

Sebességellenőrzés akció

szeptember 8-14.

Biztonsági öv akció

október 6-12.

Tehergépkocsi és Busz akció

december 8-14. 

Drog és alkohol akció

Joomla! hibakereső konzol

Hibák

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések