Youtube
Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
  • 06 1 261 0078

Németország 2015. januártól minden ágazatban óránként bruttó 8,5 eurós minimálbért vezetett be, melyet a németországi minimálbérre és a kiküldetésre vonatkozó törvények értelmében a külföldi munkáltatóknak is kötelező alkalmazniuk, ha az általuk foglalkoztatott személy Németország területén végez munkát. A 8,5 eurós óránkénti minimálbér a munkaviszonyban levő hazai gépkocsivezetőnek is jár, ha tranzitban halad át Németország területén, vagy ott lerakó vagy felrakó helye van. A munkáltatónak pontosan regisztrálnia kell, hogy a sofőr mikor lépett be az országba és mikor hagyta el azt.

 

 A szabályok betartását a német hatóságok ellenőrzik. A teljesíthetőség érdekében az a külföldi székhellyel rendelkező munkáltató, aki egy vagy több munkavállalót a feketemunka elleni küzdelemről szóló törvényben meghatározott gazdasági területeken, vagy gazdasági ágazatokban a törvény alkalmazási területén foglalkoztat, köteles minden gyártás, vagy szolgáltatás megkezdése előtt az illetékes vámigazgatási hatóságnak egy német nyelvű írásbeli bejelentést benyújtani, amely tartalmazza az ellenőrzéshez szükséges lényeges adatokat. A formanyomtatványok a www.zoll.de weboldal "Formulare zum Thema" cím alatt találhatók, fuvarozók számára a "munkaadók munkavállalói alkalmazási terve a kizárólag mobil tevékenységben történő foglalkoztatás esetén" című "033037 (mobil)" jelzésű űrlap német nyelven töltendő ki, és ezt a „Németország területét érintő szállításról szóló munkáltatói bejelentést” kitöltést követően faxon kell elküldeni a Bundesfinanzdirektion West, Cologne; Fax: +49 (0) 221 964 870 címre.

A munkáltató köteles a munkavállalók napi munkaidejének kezdetét, végét és időtartamát legkésőbb a munkavégzés napját követő hetedik naptári nap lejártáig feljegyezni, és ezeket a feljegyzéseket a feljegyzés időpontjától kezdődően legalább két évig megőrizni.

A munkáltatóknak meg kell őrizniük a kötelességek betartásának ellenőrzéséhez szükséges dokumentumokat belföldön német nyelven a munkavállalóknak a törvény alkalmazási területén történő tényleges foglalkoztatásának teljes időtartamára legalább a teljes gyártás, vagy szolgáltatás időtartama alatt, összességében azonban legfeljebb két évig.

Foglalkoztatási tervet kell benyújtani többek között a kizárólag mobil tevékenység végzése esetén is. A törvény előírása szerint kizárólag mobil tevékenységnek minősül elsősorban levelek, csomagok és nyomtatott termékek kézbesítése, hulladékgyűjtés, utcák tisztítása, utcák tisztítása télen, áruszállítás és személyszállítás.

Ilyen esetben a munkáltató köteles a foglalkoztatási tervben jelenteni a szolgáltatás kezdetét és előrelátható időtartamát, az előreláthatólag foglalkoztatott munkavállalókat azok születési dátumával együtt, valamint a címet, ahol a dokumentumokat őrzik. A foglalkoztatási terv a megrendelés megbízhatóságától függően maximum hat hónapot ölelhet fel.

Amennyiben a dokumentumok őrzése külföldön történik, ebben az esetben a foglalkoztatási tervhez csatolni kell egy garanciát, hogy a vámigazgatási hatóságok felszólítására a dokumentumokat ellenőrzés céljából német nyelven, belföldön rendelkezésre bocsátják.

A törvény szerint az ellenőrzést végző hatóságok, ha azt tapasztalja, hogy a bejelentés nem kellő időben lett benyújtva, vagy az ellenőrzött nem működik együtt akkor 30 ezer euróig terjedő pénzbírságot szabhatnak ki, ha a minimálbér nem kerül alkalmazásra, vagy nem megfelelő időben kerül kifizetésre a pénzbírsági maximális mértéke ötszázezer euró.

Joomla! hibakereső konzol

Hibák

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések