Youtube
Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
  • 06 1 261 0078

Az elmúlt években a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kínáló biztosítók az új biztosítási időszakra kedvezőbb ajánlatot kizárólag új ügyfelek részére tettek, ezáltal a régi ügyfelek szerződése az újakhoz képest rosszabb feltételekkel módosult. A Magyar Közlöny 195. számában kihirdetett, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló 2009. évi LXII. törvény módosításáról szóló 2015. évi CCV. törvény a korábban alkalmazott ajánlati tendenciát megfordította, így a korábbi ügyfelek - hűségük elismeréseként - díjtarifája nem lehet hátrányosabb a biztosító új ügyfeleihez képest, tehát a díjtarifák közötti különbségtételre kizárólag a régi ügyfél javára van lehetőség.

 

A határozatlan tartamú szerződés fennállása alatt a biztosítás díja a következő biztosítási időszak első napjától kezdődő hatállyal a biztosítási időszak kezdőnapján alkalmazandó díjtarifa szerint módosul, és az az adott biztosítási időszak alatt nem változtatható meg”. A módosítás 2016. március 12-től, a jogszabály hatályba lépésének napjától meghirdetett díjtarifákra vonatkozik. A Kgfb-törvény pontosította, hogy:

  • A biztosító a biztosítási időszak utolsó napját megelőző ötvenedik napig elküldött írásos értesítőben tájékoztatja a szerződő felet a biztosítási évfordulóról és a következő biztosítási időszakra - az értesítés időpontjában rendelkezésre álló adatok alapján - a díjtarifa szerint várható díjról;
  • Az írásos értesítőben a biztosító figyelemfelhívásra alkalmas módon tájékoztatja a szerződő felet, hogy a díjtarifája csak a javára tartalmazhat különbségtételt abból a szempontból, hogy a határozatlan tartamú szerződés módosuló szerződésnek minősül, továbbá a szerződő javára a hogyan módosul;
  • A biztosító köteles a biztosítási feltételeit és az alkalmazandó díjtarifáját az ügyfélfogadásra rendelkezésre álló helyiségeiben és a honlapján folyamatosan hozzáférhetővé tenni.

Joomla! hibakereső konzol

Hibák

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések